Team Kinderen

Hanne Wouters - Kinesitherapeut - Zwemlessen

Hanne Wouters kinesitherapie kinesitherapeute kinderen baby's schrijfmotoriek psychomotoriek pre post natale

Mijn naam is Hanne Wouters. In 2017 behaalde ik een Master in de Kinesitherapie en Motorische Revalidatie, met specialisatie Pediatrie aan de KU Leuven. Achteraf volgde ik nog een opleiding tot psychomotorisch therapeut en een opleiding zwangerschapsbegeleiding, prenatale en postnatale kinesitherapie.

Dit betekent dat zowel baby’s, kinderen als toekomstige en kersverse mama’s bij mij in de praktijk terecht kunnen.

Eerst als lid, vervolgens als leidster was ik 15 jaar lang actief in Chiro Wespelaar. Elke zondag weer leuke spelletjes bedenken en een lach op het gezicht van kinderen toveren, geweldig vond ik dat! Al snel was ik ervan overtuigd dat ik in mijn latere job ook graag met kinderen wou werken en dan vooral met kinderen met moeilijkheden in verschillende domeinen. Vandaar mijn keuze voor kinesitherapie met specialisatie pediatrie. Enthousiasme, creativiteit en plezier in bewegen zijn voor mij zeer belangrijke uitgangspunten tijdens de therapie. De ouders en de school beschouw ik als belangrijke bondgenoten.

Hiernaast haal ik enorm veel voldoening uit het behandelen van toekomstige en kersverse mama’s tijdens prenatale en postnatale kinesitherapie. Graag wil ik voor jullie een helpende hand zijn in deze bijzondere periode. 

Omdat de wetenschap niet stil staat, volg ik op regelmatige basis cursussen en bijscholingen.

Goele Rutten - Kinesitherapeut -  Typlessen

Mijn naam is Goele Rutten. Ik studeerde in 2019 af aan de KULeuven als master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, specialisatie Pediatrie. Hierna volgde ik nog een opleiding tot psychomotorisch therapeut. Om mij steeds bij te scholen volg ik regelmatig cursussen en opleidingsdagen.

Ik ben 12 jaar lid en 5 jaar leiding geweest bij de scouts, daarnaast ben ik animator geweest bij Kazou en ben ik nog steeds actief als dansleiding. Bezig zijn met kinderen maakt mij gelukkig. Ik wil kinderen met moeilijkheden kunnen helpen zodat ze terug in zichzelf geloven en plezier beleven in bewegen. Tijdens de therapie vind ik het belangrijk dat een kind zichzelf kan zijn en zich goed voelt. Daarnaast hecht ik veel belang aan een goede communicatie met de omgeving van het kind (ouders, school, …).

In mijn vrije tijd vind je mij vooral bij mijn vrienden of in de natuur om te sporten of met mijn camera in de hand.

Catoo Van Driessche - Kinesitherapeut - Zwemlessen

Mijn naam is Catoo Van Driessche. In 2022 behaalde ik mijn Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specialisatie Pediatrie aan de KU Leuven. Om mijn kennis te verbreden ben ik dit academiejaar gestart met het postgraduaat Psychomotorische therapie bij kinderen en jongeren aan de UGent. Mijn interesses zijn heel breed en met bijkomende opleidingen en praktijkervaring wil ik graag groeien op vele vlakken.

Hoewel ik mijn eerste levensjaren niet ver genoeg van water weg wou blijven, ben ik ondertussen een echte waterrat geworden. Naast mijn uren in de praktijk, geef ik dan ook al te graag zwemlessen aan kinderen.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport. Ik heb veel sporten zoals ropeskipping, zwemmen, trampoline, volleybal… gedaan, maar mijn passie ligt sinds mijn 6 jaar nog steeds bij badminton. Naast sport ben ik ook vaak creatief bezig, iets wat ik zeker probeer mee te nemen in mijn therapieën.

Ik werk heel graag samen met kinderen om hun doelen te bereiken. Samen met de ouders, de school en andere hulpverleners gaan we voor het maximaliseren van de mogelijkheden van het kind.

Sanne Berwaerts - Diëtist

In 2018 leerde ik Intuïtief Eten kennen. Dat was voor mij het startsein om aan een carrièreswitch te beginnen. Ik wou deze visie op voeding met de wereld delen, maar had nood aan een wetenschappelijke basis als erkend diëtist. In 2019 startte ik dan ook met de opleiding Voedings- en Dieetkunde.

Terwijl ik vier jaar lang werken en studeren combineerde, heeft Intuïtief Eten aan populariteit gewonnen en ben ik blij deel uit te kunnen maken van een groeiende groep diëtisten die volgens deze principes werken. Mijn studie heeft me ook de kans gegeven om mijn blik te verruimen en meer duidelijkheid te krijgen over waar mijn interesses liggen.

Een belangrijke focus voor mij zijn kinderen en gezinnen. Ervoor zorgen dat je kind genoeg, niet te veel en/of gevarieerd eet, kan voor veel stress zorgen. Geven eetmomenten spanningen in jouw gezin, of maak je je zorgen over wat je kind wel of niet eet? Heeft je kind een diagnose die eten bemoeilijkt? Dan kan je bij mij terecht om moeilijke maaltijdmomenten te ontmijnen of om als ouder meer vertrouwen te krijgen in je kind voeden.

Ook volwassenen help ik graag hun relatie met eten te verbeteren of aanpassingen te maken waar nodig. In situaties waar je voedingspatroon wat aanpassingen kan gebruiken omwille van een medische situatie, vind ik het belangrijk om jou als persoon centraal te stellen. Radicale aanpassingen werken zelden op lange termijn en leiden vaak tot meer stress of schuldgevoelens.

In mijn vrije tijd maak ik graag korte en verre reizen, ben ik op missie om elk Agatha Christie boek te lezen en volg ik wel eens een yogasessie. Na jaren wekelijks turnles geven, beperk ik me nu tot één weekje turnkamp in de zomer.

Evelien Verbinnen - Zwemlessen

Stefanie Peeters - Zwemlessen

Sven Massart - Zwemlessen 


 

Kiné Kampenhout-Berg | Bergstraat 62 1910 Berg

016 65 62 40 | info@kinekampenhout.be

logo kine berg kampenhout