Volwassenen

kinesitherapie sport kinesitherapie oefentherapie

Algemene kiné / Sport kinesitherapie

Kinesitherapie betekent het zorgen voor je lichaam via beweging (kinesis). Het doel bestaat uit het verdwijnen of zoveel mogelijk herstellen van acute of chronische bewegingsproblemen. Bij de kinesitherapeut kun je terecht voor verscheidene zaken als verstijfde gewrichten, pijnlijke/gekwetste spieren, zenuwletsels, hart-en longproblematieken,...

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Het doel van deze behandelingen is de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en bewegingen te verbeteren. Enkele klassieke voorbeelden die een manueel therapeut behandelt zijn nek- en lage rug pijn. Er wordt oa gebruik gemaakt van articulaire mobilisaties en manipulaties, triggerpoint therapie, neurogene mobilisaties,...

Manuele therapie
Post operatieve revalidatie

Pre- en postop Revalidatie

Indien er een operatie aan het bewegingsstelsel wordt uitgevoerd is het optimaal laten herstellen van de verschillende weefsels uitermate gewenst. Hier kunnen wij, als kinesitherapeuten, een handje bij helpen. We gaan oa de mobiliteit van de gewrichten vergroten, de spierkracht terug opbouwen, pijn reduceren, algemene functionaliteit verhogen,.. Af en toe wordt er ook pre-operatieve revalidatie voorgeschreven waarbij we nog voor de operatie gaan trainen zodat dit het herstel erna ten goede kan komen. Enkele voorbeelden: prothesen, kruisband- of meniscusoperatie, schouderoperatie,..

Dry Needling

Dry needling is een methode van behandelen waarbij spieren die verantwoordelijk zijn voor pijn, met een fijn naaldje worden aangeprikt met als hoofddoel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry needling beogen we het ontspannen van triggerpoints in bepaalde spieren, terwijl bij acupunctuur het effect eerder energetisch is.

Dry needling
Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie

Met cardiale revalidatie beogen we vooral herstel van de lichamelijke conditie en zelfredzaamheid. Hiervoor gebruiken we aangepaste oefeningen die persoonlijk begeleid worden door een kinesitherapeut. Hierdoor zal u beter kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Een ander groot voordeel van cardiale oefeningen is dat de risico’s op hart- en vaatziekten gereduceerd worden.

 

Taping

2 soorten tape kunnen onderscheiden worden, enerzijds kinesiotaping en anderzijds klassieke taping. Kinesiotaping zien we wel eens vaker in allerhande kleuren verschijnen in de sportwereld gezien het feit dat de tape elastisch is. De functie van de tape is tevens het ondersteunen van de spieren en gewrichten met behoud van een grote beweeglijkheid. Bij klassieke (witte) tape willen we net de beweeglijkheid van een gewricht beperken. Dit ter ondersteuning en bescherming van ligamenten en kapsels van een gewricht. Enkele voorbeelden hiervan zijn de enkel en pols.

Taping

 

Kiné Kampenhout-Berg | Bergstraat 62 1910 Berg

016 65 62 40 | info@kinekampenhout.be