Volwassenen

kinesitherapie sport kinesitherapie oefentherapie

Algemene kiné / Sport kinesitherapie

Manuele therapie

Manuele Therapie

Post operatieve revalidatie

Post Op Revalidatie

Dry needling

Dry Needling

Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie

Met cardiale revalidatie beogen we vooral herstel van de lichamelijke conditie en zelfredzaamheid. Hiervoor gebruiken we aangepaste oefeningen die persoonlijk begeleid worden door een kinesitherapeut. Hierdoor zal u beter kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Een ander groot voordeel van cardiale oefeningen is dat de risico’s op hart- en vaatziekten gereduceerd worden.

 

Taping

Taping

2 soorten tape kunnen onderscheiden worden, enerzijds kinesiotaping en anderzijds klassieke taping. Kinesiotaping zien we wel eens vaker in allerhande kleuren verschijnen in de sportwereld gezien het feit dat de tape elastisch is. De functie van de tape is tevens het ondersteunen van de spieren en gewrichten met behoud van een grote beweeglijkheid. Bij klassieke (witte) tape willen we net de beweeglijkheid van een gewricht beperken. Dit ter ondersteuning en bescherming van ligamenten en kapsels van een gewricht. Enkele voorbeelden hiervan zijn de enkel en pols.

prenatale kinesitherapie postnale kinesitherapie perinatale kinesitherapie zwangerschapsbegeleiding

Pre- en postnatale revalidatie

Zowel tijdens als na de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen. Pijn in de rug, ledematen, bekkenklachten, afname stabiliteit en conditie zijn hier enkele voorbeelden van. Deze klachten kunnen behandeld worden door zowel pre- als postnatale kinesitherapie. Bij prenatale sessies komen oa uitleg, ademhalingstechnieken, perstechnieken, baringshoudingen en oefeningen aan bod. Bij postnatale kine gaan we eerder de nadruk leggen op oefeningen ter versteviging van de bekkenbodemspieren, buik- en rugspieren en last but not least de been- en bilspieren.


 

Kiné Kampenhout-Berg | Bergstraat 62 1910 Berg

016 65 62 40 | info@kinekampenhout.be